Tren încărcat cu lemne, OPRIT de Garda Forestieră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Un transport de material lemnos a fost oprit de Garda Forestieră Brașov. Operatorul a fost amendat, iar marfa a fost confiscată. 

Garda Forestieră Brașov, în timp ce desfășura o acțiune specifică de control pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, a identificat în ultima săptămână a lunii iulie, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna.

Este vorba despre un tren de marfă compus din 41 vagoane, iar pentru un număr de 27 vagoane, transportatorul nu a pus la dispoziția organelor de control,  documentele intracomunitare de transport, în cazul de față scrisoarea de trăsură. 

Transportul, verificat de autorități 

”În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.

Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase din cele 27 de vagoane, respectiv 1352,22 mc este din specia molid, iar pentru fiecare vagon s-a emis un raport de măsurare cu cantitatea existentă. 

Precizăm faptul că, transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase ce provenea din Cehia”, se arată într-un comunicat de presă. 

Cantitatea de lemne a fost confiscată 

În urma acestei acțiuni, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

Garda Forestieră Brașov își va continua activitățile de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel