Trofeul Festivalului 'Pe deal la Teleormănel', disputat de concurenţi din 13 judeţe şi din Bucureşti
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
16 interpreţi din 13 judeţe şi din Bucureşti, rămaşi în concurs în urma preselecţiei desfăşurate marţi, îşi dispută trofeul Festivalului naţional de muzică populară "Pe deal la Teleormănel", aflat în acest an la ediţie jubiliară.

"Pe scena festivalului vor urca reprezentanţi din 13 judeţe şi din capitală. În urma probei de preselecţie care s-a desfăşurat în această după-amiază, au rămas în concurs 16 interpreţi dintr-un număr de 25 de înscrişi. Din Teleorman avem un singur concurent", a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Teleorman, Elena Popa, organizator al evenimentului.

Până pe 26 septembrie, la Alexandria are loc cea de-a 50-a ediţie a Festivalului-concurs naţional de muzică populară "Pe deal la Teleormănel", la care participă interpreţi din judeţele Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea şi din Bucureşti.

Concursul se va desfăşura miercuri, de la ora 19,00, pe scena amenajată în aer liber în faţa Casei de Cultură din Alexandria. La final, vor susţine recitaluri Ansamblul "Burnasul" şi Alexandru Mica.

Gala laureaţilor va avea loc joi, de la aceeaşi oră şi va fi urmată de un spectacol susţinut de Floarea Calotă, Constantin Enceanu şi "Fetele din Botoşani".

"În acest an, premiile festivalului-concurs au o valoare brută de 12.000 de lei, cel mai important dintre ele, trofeul 'Pe deal la Teleormănel', fiind de 4.000 de lei. Pentru autenticitatea repertoriului se va acorda premiul Radio România, care constă într-o sesiune de înregistrări cu Orchestra Radio România", a precizat directorul CJCPCT Teleorman.

Anul trecut, trofeul festivalului a fost câştigat de un concurent din judeţul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel