Trufe în valoare de 600.000 lei, aduse de un italian, au fost indisponibilizate de polițiști
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Aproximativ 1.200 de kilograme de trufe negre, în valoare de circa 600.000 de lei, aduse un cetățean italian, au fost indisponibilizate de polițiștii din Neamț.

Aproape 1.200 de kilograme de trufe negre, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, pentru care nu existau documente legale, au fost indisponibilizate de polițiști din Neamț, în urma controlului efectuat asupra unui vehicul condus de un cetățean italian, anunță IGPR într-un comunicat, citând IPJ Neamț.

Descoperirea de 600.000 de lei a fost făcută ieri, 18 iulie, după ce polițiștii au depistat în trafic un cetățean italian care conducea o autoutilitară, pe DN15. În urma controlului, s-a constatat faptul că transportul s-ar fi efecuat fără deținerea documentelor prevăzute de legislația în vigoare.

'La data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic, un cetățean italian, de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe Drumul Național 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor și cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoțire prezentat pentru control și cea transportată, s-au făcut verificări.

În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de polițiști au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislația în vigoare.', precizează IGPR.

Trufele au fost ridicate de polițiști și predate specialiștilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier național, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.

Săptămâna trecută, au fost indisponibilizate 18 tone de produs petrolier 

'La data de 12 iulie a.c., polițiștii au efectuat 29 de percheziţii domiciliare şi au reţinut 12 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată. Totodată, au indisponibilizat 18 tone de produs petrolier.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău, Vaslui şi Galaţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului, au efectuat 29 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bacău, Vaslui şi Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, din octombrie 2019  și până în prezent, mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale cu profil petrolier, din judeţul Bacău, ar fi sustras „produs petrolier condensat”, pe care l-ar fi comercializat în judeţul Vaslui.

În urma percheziţiilor, faţă de 12 persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 61 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acestea fiind bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată. Totodată, în urma acţiunii, au fost indisponibilizate 18 tone de produs petrolier.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale și al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română.

La activități, au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.', arăta un alt comunicat al IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel