Trump cere o ANCHETĂ transparentă în Liban
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump a cerut duminică guvernului libanez să efectueze o anchetă 'completă şi transparentă' cu privire la explozia care a devastat săptămâna aceasta Beirutul, potrivit unui rezumat publicat de Casa Albă despre participarea sa la videoconferinţa internaţională referitoare la acest subiect, informează AFP. 

'Preşedintele Trump a reafirmat că SUA sunt pregătite şi dispuse să continue să furnizeze o asistenţă poporului libanez', a indicat Casa Albă într-un comunicat. Donald Trump 'a fost de acord cu ceilalţi lideri asupra necesităţii unei coordonări stricte a răspunsului internaţional', a precizat executivul american.

De asemenea, el 'a cerut guvernului libanez să efectueze o anchetă completă şi transparentă la care SUA sunt pregătite să contribuie'.

Donald Trump a invitat la calm în Liban, recunoscând totodată 'legitimitatea apelurilor manifestanţilor paşnici la transparenţă, la reforme şi la asumarea responsabilităţilor', a conchis executivul american. Într-un moment în care indignarea creşte în Liban faţă de o clasă conducătoare discreditată, preşedintele francez Emmanuel Macron ceruse deja joi o anchetă internaţională, idee respinsă de atunci de omologul său libanez Michel Aoun, potrivit Agerpres,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel