Trump iese la rampă cu 100 milioane de doze de vaccin: Suntem pregătiţi de îndată ce va fi aprobat!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat marţi un contract de 1,5 miliarde de dolari pentru livrarea a 100 milioane de doze de vaccin experimental al companiei americane de biotehnologie Moderna, al şaselea contract de acest gen după luna mai, relatează miercuri France Presse.

'În această seară am plăcerea să vă anunţ că am ajuns la un acord cu Moderna pentru fabricarea şi livrarea a 100 milioane de doze de vaccin contra coronavirusului. Guvernul federal va fi proprietarul acestor doze de vaccinuri, noi le cumpărăm', a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Moderna, partener al Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH) din SUA, conduce unul dintre cele trei proiecte occidentale care au început faza finală de teste clinice pe mii şi, în cele din urmă, 30.000 de voluntari în iulie, împreună cu alianţele Oxford/AstraZeneca şi Pfizer/BioNTech.

Donald Trump speră în obţinerea de rezultate înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie

Rezultatele preliminare ale primei faze, pe un mic număr de persoane, au arătat că vaccinul său a generat un răspuns imunitar. Cel mai devreme ar trebui să se ştie până la sfârşitul anului dacă vaccinul Moderna/NIH este sigur eficient, potrivit doctorului Anthony Fauci, directorul institutului ce gestionează studiul clinic, dar Donald Trump a declarat că speră în obţinerea de rezultate înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Investiţiile publice americane sunt de 2,48 miliarde de dolari în Moderna, o companie de biotehnologie fondată cu mai puţin de un deceniu în urmă şi care nu a creat un vaccin până în prezent. Nicio altă companie sau grup farmaceutic nu a primit atâţia bani din partea Washingtonului în cursa pentru vaccinuri.

Acordul cu Moderna include de asemenea o opţiune pentru 400 milioane de doze suplimentare, potrivit unor comunicate ale companiei şi Departamentului de Sănătate.

'Suntem pregătiţi să producem rapid 100 milioane de doze de îndată ce vaccinul va fi aprobat'

'Suntem pregătiţi să producem rapid 100 milioane de doze de îndată ce vaccinul va fi aprobat şi până la 500 de milioane la scurt timp după aceea, vom avea 600 milioane de doze', a mai spus Donald Trump, citând cifre sensibil diferite.

Cheltuielile administraţiei Trump reprezintă cel puţin 10,9 miliarde de dolari pentru dezvoltarea şi producţia de vaccinuri. Guvernul a cumpărat anterior 100 milioane de doze de la fiecare dintre următoarele companii: Johnson şi Johnson, Novavax, Pfizer şi Sanofi, şi 300 milioane de doze AstraZeneca, adică un total de 800 milioane de doze până în prezent, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel