Trump s-a SĂTURAT: NU vom face asta!
Autor: Andrei Itu pe 22 mai, 07:06 | Internațional

Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că dacă un al doilea val al epidemiei noului coronavirus va afecta din nou Statele Unite nu va mai încerca să închidă din nou ţara, informează dpa. 

'Vom stinge focarele, nu vom închide ţara, vom stinge focul', a susţinut Trump referindu-se la eventualitatea unui al doilea val al epidemiei COVID-19.

'Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge', a adăugat preşedintele american în timpul unei vizite la fabrica de automobile Ford din Ypsilanti, în vestul statului Michigan.

Cele 50 de state americane au relaxat deja într-o oarecare măsură restricţiile

 

Această declaraţie survine în condiţiile în care toate cele 50 de state americane au relaxat deja într-o oarecare măsură restricţiile. Statele conduse de republicani au încercat într-o mai mare măsură să redeschidă economia mai rapid, în timp ce statele conduse de democraţi au o abordare mai prudentă. Oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat că o relaxarea prea rapidă a măsurilor restrictive ar putea duce la un al doilea val de infectări în toamnă şi la iarnă.

Aceştia sunt îngrijoraţi că nu va exista voinţă politică sau publică de a reintroduce măsurile restrictive dacă situaţia o va impune. În pofida declaraţiilor preşedintelui Trump, măsurile restrictive aplicate activităţilor economice, care au afectat cea mai mare parte a ţării, au fost puse în aplicare de autorităţile locale şi de stat, care ar fi responsabile de aplicarea unor noi ordine în cazul unui nou val al epidemiei COVID-19.

Trump nu a purtat mască de protecție în public

 

Totodată, Donald Trump a refuzat joi să poarte masca de protecţie în public în timpul vizitei la fabrica de automobile din Michigan, în pofida apelului procurorului general care i-a solicitat preşedintelui să poarte mască în conformitate cu ordinele de sănătate publică. 'Nu am vrut să ofer presei plăcerea de a o vedea', a declarat Trump când a fost întrebat de un reporter de ce a ales să nu poarte mască, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri