Trump TAIE în CARNE VIE: Eliminăm tratamentul preferențial pentru ei!
Autor: Andrei Itu pe 30 mai, 02:54 | Internațional

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Casa Albă, că Statele Unite vor începe procesul de revocare a tratamentului preferenţial de care beneficiază Hong Kong-ul, informează AFP şi Reuters. 

'Vom acţiona pentru a revoca tratamentul preferenţial pentru Hong Kong' a declarat preşedintele american, adăugând că SUA vor impune, de asemenea, sancţiuni persoanelor considerate responsabile de îngrădirea autonomiei insulei.

'Hong Kong-ul nu mai este suficient de autonom pentru a justifica tratamentul special pe care l-am acordat teritoriului după retrocedarea sa' Chinei de către Marea Britanie, a mai spus preşedintele american.

Va afecta totalitatea acordurilor (cu Hong Kong-ul)

 

În consecinţă 'cer administraţiei mele să lanseze procesul de încetare a scutirilor care au permis Hong Kong-ului să aibă parte de un tratament diferit şi special. Aceasta va afecta totalitatea acordurilor (cu Hong Kong-ul), de la tratatul nostru de extrădare până la controlul exporturilor de tehnologie cu utilizare dublă sau multiplă, cu puţine excepţii', precum şi tratamentul acordat insulei ca teritoriu vamal separat de China continentală, a precizat Donald Trump.

'O tragedie' pentru întreaga lume

 

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, preşedintele Trump a apreciat că legislaţia privind securitatea naţională adoptată de Beijing la adresa Hong Kong-ului reprezintă 'o tragedie' pentru întreaga lume.

'Acţiunea guvernului chinez împotriva Hong Kong-ului este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri care reduc statutul deţinut de mult timp şi cu mândrie de oraş. Este o tragedie pentru locuitorii din Hong Kong, din China şi efectiv pentru locuitorii lumii', a declarat Trump. Preşedintele SUA a mai adăugat că Beijingul 'nu şi-a respectat promisiunea făcută lumii de a asigura autonomia Hong Kong-ului', conform Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri