Trupe americane în Marea Neagră. Secretarul Apărării SUA a dat ORDINUL
Autor: Florin Răvdan pe 12 aug, 16:09 | Internațional

SUA intenţionează să suplimenteze capacităţile militare din Marea Neagră, a anunţat secretarul Apărării Mark Esper. 

Pe 29 iulie, Secretarul Apărării, Mark Esper, a anunțat noi schimbări de poziție ale trupelor americane care sunt staționate în Europa, modificări ce vor duce la peste 10.000 de soldați să se întoarcă în Statele Unite din bazele din Germania, urmate de o relocare a personalului militar în Polonia și Mons, Belgia. În timp ce mare parte a atenției din mass-media s-a concentrat pe redistribuirea forțelor din Europa înapoi în Statele Unite, SUA a luat o nouă decizie strategică care va duce la o prezență militară crescută în noua zonă de interes maxim pentru NATO: Marea Neagră.

Brigadă în Marea Neagră 

 

Mark Esper a anunţat că în Marea Neagră va fi trimisă o brigadă a SUA. Aceasta va fi prima desfăşurare semnificativă de forţe militare americane în regiune. 

„Uitați-vă la ce facem. Ce facem este să mutăm forțele din Europa centrală – Germania, unde erau staționate de la Războiul Rece, de când ne-am deplasat acolo la începutul anilor ’80, iar acum ne mutăm – urmăm, în multe privințe, granița de est, unde se află cei mai noi aliați ai noștri. Așadar, în regiunea Mării Negre… Acesta este motivul pentru care este o structură strategică care îmbunătățește disuasiunea, consolidează aliații, îi asigură.“, a declarat Mark Esper, conform truestoryproject.ro. 

 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri