Urmărește emisiunea live
Țincu, DEZVĂLUIRE într-un răspuns pentru Barbu: ”Tătaru și Orban au ASTA în minte”. Ce fel de LOCKDOWN urmează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Jurnalistul Tudor Barbu și medicul Radu Țincu au vorbit despre lockdown, după ce OMS a declarat că s-au făcut erori până acum.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că au fost erori grave în ceea ce privește carantina. Presa din Italia scrie că pandemia de COVID-19 a flagelat Europa, citează Rai News.

Întrebat ce înseamnă Europa flagelată de COVID-19 și ce înseamnă erori în ceea ce privește carantina, medicul Radu Țincu a răspuns, în direct la B1 TV:

"Da, această știre pleacă de la LOCKDOWN-ul din primăvară, acel lockdown care nu mai e reproductibil și nici nu va trebui să mai existe vreodată. Însă, dacă ne reîntoarcem în martie, atunci când era iminent și trebuia instituit, la acel moment sistemele de sănătate nu erau pregătite să gestioneze criza de COVID-19, nu aveam materiale sanitare și nici nu știam prea multe despre SARS-CoV-2.

Acea închidere totală, sigur, a avut un impact negativ la nivel global, însă era singura posibilitate la acel moment. În prezent, va trebui să gândim acele carantinări sub o altă formă, lockdown-ul total nu mai reprezintă o posibilitate".

"Nu ți-e frică de Iohannis, Orban sau Tătaru? Ce plan au pentru lockdown"

Tudor Barbu: Nu ți-e frică că se supără domnul Iohannis, domnul Tătaru, domnul Orban pe tine? Că tu spui acum că nu mai e posibilă starea aia de urgență cu declarații, cu Armata pe străzi, deși multă lume spune că, după alegeri, exact asta ne așteaptă.

Radu Țincu: Nu, nu-mi este frică, pentru că și domniile lor au în minte și în plan tot un lockdown parțial. Nu putem să ne reîntoarcem la o stare de lokdown național, pentru că nici nu impune situația epidemiologică. Nu avem o situație identică în toate regiunile țării. Nu cred că  se va ajunge la o restricție națională concomitentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel