Tudor Ciuhodaru, anunţ de la Bruxelles: Este nevoie de o Revoluţie Verde
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a lansat un apel de la Bruxelles pentru combaterea poluării, anunţând că este nevoie de o Revoluţie Verde. 

"Să nu uităm că în spatele Green Deal se află oameni. Întotdeauna ei sunt cei mai importanți. Vorbesc de un ucigaș tăcut și invizibil. Poluarea! Sunt medic, medic de urgență și tratez în fiecare zi oameni afectați de pulberi, de dioxidul de azot sau de substanțele cancerigene aflate în aerul pe care îl respirăm.

Europenii pierd doi ani din viață datorită poluării iar în România mai pierdem încă 8 luni. 8,3 milioane de oameni mor prematur din cauza poluării, care ucide de 15 ori mai multe persoane decât în războaie sau alte forme de violență iar din păcate România ocupă locul opt în Europa la numărul morților din cauza poluării, la suta de mii de locuitori, înregistrând 20000 de decese premature.

E nevoie de o Revoluție verde- noi politici de sănătate publică și sociale aplicate la nivel european asigurate prin fondul pentru o tranziție justă.", a scris Tudor Ciuhodaru pe Facebook. 

Primele soluţii propuse


"Am propus azi un mecanism care să permită acest lucru. Mai exact:

1. Asigurarea finanțării corespunzătoare bazate pe studii de impact.

2. Asistență europeană în implementarea acestor proiecte.

3. Finanțare prioritară a României de către Banca Europeană de Investiții- regiunile cele mai vulnerabile (Valea Jiului și Oltenia).

4. Introducerea salariului minim european.

5. Suplimentarea fondurilor de coeziune atât de necesare pentru dezvoltare.

Și nu în ultimul rând două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente:

1. Interzicerea defrișării la nivel european pe durata acestui mandat. Proiectul meu de lege ce prevede același lucru e pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în Parlamentul României și nu văd de ce nu ar putea fi adoptat.

2. Introducerea educației ecologice la nivel european.

Unitate în diversitate, deviza Uniunii Europene, trebuie să însemne și sănătate și solidaritate pentru toți cetățenii europeni.", a conchis europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel