Tudorel Butoi, semnal de alarmă pentru juriști, după cazul fetiței bătute la Târgu Jiu: Domnule, ce e asta? Treziţi-vă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a tras un semnal de alarmă, vizându-i pe juriști, după cazul fetiței bătute la Târgu Jiu. 

"Dintr-o chestia ca asta am putea să avem o crimă"

"Se mai bat fetele între ele, se mai iau de moţ, se mai pălmuiesc, însă aici avem de-a face cu picioare date în cap, în mod repetat, de nişte adolescente care ar trebui să exprime gingăşia, frumuseţea. De unde... Ele sunt karatiste. Dintr-o chestia ca asta am putea să avem o crimă. Loviturile date cu putere sunt date fără niciun fel de discernământ, sub imperiul unei impulsivităţi extraordinare", a spus Tudorel Butoi, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Măsura cercetării în libertate 30 de zile. Domnule, ce este asta?"

"Măsura cercetării în libertate 30 de zile. Domnule, ce este asta? Mă adresez juriştilor şi tuturor celor care nu au instrumente. Adică stau la mine acasă şi mă duc de două ori pe săptămână la Poliţie să mă întrebe ăia ce fac, să completeze un formular. Parchetul a propus internarea acestei domnişoare - şi îi felicit pe procurori - într-un centru educațional, unde să facă carte, unde să fie  supravegheată. Nu mă luaţi pe mine cu măsuri din astea de cercetare în stare de libertate, cu fel de fel de măsuri neprivative de libertate. Toate sunt nişte pansamente ineficiente pentru că cei care se bucură de ele nu le respectă", a mai spus psihologul criminalist.

"Pericolul social nu a fost luat în seamă"

"Vreau să le zic juriştilor din această ţară: domnilor, readuceţi în centrul procesului penal victima. Treziţi-vă! Domnilor judecători, CSM, justiţie readuceţi victima în centru procesului penal pentru că procesul penal s-a inventat pe pământul ăsta datorită victimei care a ţipat că a fost lezată în drepturile ei. Păi, voi îmi aduceţi în centrul procesului penal infractorul, căruia să îi dăm masă, să îi dăm casă, să ne ocupăm de el. Sigur că este un nefericit şi ăsta. Duceţi-vă la partea constitutivă a infracţiunii şi reintroduceţi pericolul social pentru că numai pe speţa asta, dacă stăm de vorbă, pericolul social nu a fost luat în seamă. Iată că sunt încă trei fapte care fac parte din modul de operare şi atunci adolescenta noastră are mod de operare, are pericol social evident manifest", a spus Tudorel Butoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel