Turcan: Decizie a Guvernului referitoare la transportul elevilor la școală
Autor: Crişan Andreescu pe 29 mai, 05:27 | Guvern

Elevii vor circula doar pe baza carnetului de elv

Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook, a anunțat că Executivul a adoptat procedura care le va permite elevilor să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală.

"Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la școală.

- Astfel, elevii vor circula spre școală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la școală și înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori și autoritățile statului direct responsabile.

- Pe de o parte, această măsură este o transpunere în norme și în practică a dreptului garantat la educație gratuită prin Constituție și Legea Educației Naționale. Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la școală", a scrie vicepremierul pe Facebook.

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri