Turcia a introdus un nou lockdown pentru 2 săptămâni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Turcia a introdus un nou lockdown pentru 2 săptămâni din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Sars-Cov-2. 

Turcia va introduce un blocaj parțial pentru următoarele două săptămâni, din cauza creșterii numărului de infecții cu SarspCov-2, a anunțat Recep Tayyip Erdogan, potrivit Anadolu.

"Turcia va înăspri măsurile împotriva COVID-19 și va introduce un blocaj parțial în primele două săptămâni ale Ramadanului.", a declarat președintele, potrivit agenției citate.

Ramadanul a început pentru musulmani pe 13 aprilie. Printre altele, Turcia interzice călătoriile între orașe, cu excepția situațiilor urgente. RecepTayyipErdogan a declarat că noile măsuri vor intra în vigoare miercuri seară. Conform noilor restricții, circulația este interzisă în intervalul orar 19:00- 05:00.

Cafenelele și restaurantele vor oferi și servicii de livrare la domiciliu, în timp ce sălile de nunți, centrele sportive și locurile de joacă vor fi închise până la încheierea sărbătorii. Între timp, Ministerul Educației Naționale din Turcia a anunțat că toate instituțiile de învățământ, cu excepția claselor a VIII-a și a XII-a, împreună cu preșcolarii, vor învăța online începând cu 15 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel