Turismul, schimbat de COVID-19. Detaliile pe care le vom considera CRUCIALE după pandemie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dintre toate domeniile economice, turismul pare să fi primit lovitura cea mai grea din cauza pandemiei de coronavirus. Iar după trecerea crizei de sănătate, turiştii vor fi mult mai atenţi la detalii pe care până acum le ignorau. 

"Oamenii vor dori în continuare să viziteze diverse locuri. Dar vor fi mult mai precauţi în legătură cu lucrurile pe care le fac sau pe care le aleg. Şi vor trebui convinşi că este sigur să călătorească, nu doar prin vorbe, ci şi prin dovezi fizice", a explicat Adam Blake, profesor de economie şi şeful echipei de cercetare a Departamentului de Turism de la Universitatea Bournemouth, din Marea Britanie. 

De asemenea, conform analiştilor, cei care vor dori să călătorească vor trebui să vadă şi o scădere a preţurilor, nu doar o imbunătăţire a condiţiilor sanitare. 

Iată, astfel, câteva dintre detaliile care vor fi considerate cruciale pentru turism după pandemie. 

Curăţenia, factor determinant în alegerea cazării 

"Fie că este vorba despre dispozitive de dezinfectat mâinile sau de dezinfectarea regulată a tuturor suprafeţelor, va fi nevoie de o comunicare activă cu clienţii, pentru a li se spune ce se face petnru siguranţa lor", a declarat Jan Feritag, viceprepreşedinte al unei companii de analiză asupra unităţilor de cazare din Europa. 

Tarifele hotelurilor, în scădere 

Pentru ca turiştii să se întoarcă în oraşele aglomerate, pline de istorie, va fi nevoie ca hotelierii să îşi asume o scădere a preţurilor, scrie CNN. 

Potrivit specialiştilor, însă, hotelurile ar avea mai mult de câştigat în perioada imediat următoare pandemiei, pentru că turiştii vor alege mai degrabă să se cazeze în astfel de unităţi decât în casele unor necunoscuţi, prin diverse platforme de pe internet. 

Zboruri - curse mai ieftine, avioane mai goale 

Experţii spun că, în perioada următoare, avioanele ar putea fi nevoite să scoată la vânzare doar jumătate din capacitatea totală a locurilor, pentru ca pasagerii să se simtă în siguranţă. De altfel, unele companii aeriene au anunţat dea că ar putea elimina serviciile de catering de la bord, dar şi ocuparea locurilor din mijloc, pentru a păstra distanţa între pasageri. 

De asemenea, şi preţurile vor trebui să scadă, pentru ca turiştii să se îndrepte spre călătoriile cu avionul, în dauna celor cu maşina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel