Turişti bucureşteni, blocați în munții Bucegi. Salvamontiștii au intervenit
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu montan din munţii Bucegi pentru a sprijini doi turişti aflaţi în dificultate.

Tinerii, soţ şi soţie, cu vârste cuprinse între 30 şi 35 de ani, din Bucureşti se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Cheile Zănoagei - Scropoasa - Dobreşti. La un moment dat, din cauza epuizării fizice şi a vremii nefavorabile (ploaie torenţială), cei doi nu şi-au mai putut continua deplasarea şi au cerut ajutorul jandarmilor montani.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au constatat că cei doi tineri nu necesită acordarea măsurilor de prim-ajutor şi i-au transportat în condiţii de siguranţă până la Zănoaga, de unde aceştia au plecat spre domiciliu.

Pentru drumeţii în siguranţă, jandarmii montani vă recomandă:

- să consultaţi prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;

- echipaţi-vă adecvat (echipament de munte şi un rucsac cu strictul necesar);

- alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică şi psihică;

- folosiţi doar traseele marcate şi urmăriţi marcajele de pe traseu;

- să nu porniţi pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;

- la nevoie, să solicitaţi sprijinul jandarmilor montani prin precizarea: datelor de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi a locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Turiştii aflaţi în dificultate în munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă "112" sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel