Turişti bucureşteni, înzăpeziți cu mașina în Munții Bucegi. Au fost ajutaţi de jandarmii montani
Autor: Alexandru Ichim pe 07 apr, 21:48 | Social

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: pixabay.com

Jandarmii de la Postul Montan Peştera, județul Dâmbovița, au intervenit astăzi în urma unui apel telefonic, pe DJ 714 din Munţii Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiştii, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, din Bucureşti se deplasau cu maşina pe DJ 714 Peştera-Moroeni şi intenţionau să ajungă la domiciliu, se arată într-un comunicat de presă. 

Au rămas blocați în zăpadă 

La un moment dat, în zona Plaiul Mircei au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii depuse pe drum în ultimele ore.Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Peştera au echipat autovehiculul cu lanţuri antiderapante şi i-au însoţit, în condiţii de siguranţă până la Dichiu, de unde turiştii şi-au continuat deplasarea spre casă.

Unde se poate solicita ajutor

Turiştii aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga şi Peştera.

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri