Turişti rătăciţi pe platoul Bucegi, găsiţi de jandarmi pe ATV
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Şapte turişti s-au rătăcit pe platoul Bucegi, între Crucea Caraiman şi Cabana Caraiman. 

Șapte turişti s-au rătăcit, joi seară, pe traseul Crucea Caraiman – Cabana Caraiman din Masivul Bucegi, echipele de jandarmi montani şi salvamontişti plecând pe munte pentru recuperarea acestora. Ei au fost găsiți cu ajutorul unui ATV, anunță Jandarmeria Prahova.

„Persoanele în cauză au fost găsite de către salvatori la scurt timp astfel: echipa de Salvamont a recuperat două persoane de sex feminin cu ajutorul unui ATV, iar echipajul de jandarmi a recuperat restul grupului de turiști. Pe drumul de întoarcere catre telecabina Busteni, echipa de salvamont a făcut joncțiunea cu jandarmii montani, predând astfel pentru coborârea cu telecabina și cele două persoane pe care le transporta cu ATV-ul”, conform sursei citate.

Turiștii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, deși în grupul respectiv exista o persoană, care avea unele afecțiuni medicale și spunea că are amețeli.

„Turiștii au fost coborâți până la telecabină, urmând a fi transportați pe cablu până în Bușteni”, anunță jandarmii din Prahova, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel