Urmărește emisiunea live
Turiștii români blocați de Paști în Sri Lanka. MAE a soluționat cazul și a luat legătura cu românii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Turiștii români blocați de Paști în Sri Lanka. MAE, precizări  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Turiștii români blocați de Paști în Sri Lanka. MAE, precizări / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministerul Afacerilor Externe a venit cu precizări privind soluționarea cazului în care 17 turiști români au rămas blocați în Sri Lanka.

Cu referire la situația grupului de 17 turiști români față de care autoritățile din Sri Lanka au dispus măsura carantinei obligatorii, ca urmare a testării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 a doi dintre membrii grupului la intrarea în Sri Lanka, MAE precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Colombo, autoritățile sanitare srilankeze au aprobat suspendarea măsurii carantinei pentru persoanele testate negativ și continuarea călătoriei.

MAE precizează că, în urma re-testării, la solicitarea Ambasadei, doar una dintre cele doua persoane cu rezultat pozitiv a fost reconfirmata cu acest rezultat. Astfel, în cursul zilei de 30 aprilie, 16 cetățeni români și-au continuat călătoria către Maldive, iar persoana testată pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 va fi transferată la o altă unitate hotelieră din Sri Lanka.

MAE informează că, încă de la semnalarea cazului prin intermediul telefonului de urgență al misiunii, reprezentanții ambasadei au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la situația persoanelor în cauză și pentru a obține exceptarea cetățenilor români cu rezultat negativ al testelor de la carantină, respectiv pentru a primi permisiunea de a părăsi țara.

Legătura cu turiștii, asigurată în permanență

 

MAE menționează că un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la unitatea hotelieră unde au fost cazați cetățenii români pentru a acorda asistența consulară necesară și a menținut în permanență legătura telefonică cu aceștia, fiind interzisă intrarea oricăror persoane neautorizate în locația respectivă.

Reprezentanții Ambasadei României la Colombo continuă dialogul cu persoana confirmată pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu agențiile de turism implicate, precum și cu autoritățile locale, acordând asistență consulară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile din Sri Lanka în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea adresată cetățenilor români de a evita efectuarea de călătorii neesențiale în această perioadă, mai ales în cazul destinațiilor care sunt puternic afectate de pandemia de COVID-19, de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile adoptate de autoritățile din statele de tranzit/destinație în contextul pandemiei de COVID-19.

VEZI ȘI   -  Vacanță de Paști de coșmar pentru 16 turiști români. Sunt blocați într-un hotel din Sri Lanka

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel