TVR și PRO TV, lupta cu Florin Călinescu. Ștefan Mitroi, detalii uimitoare: Nu au nicio șansă ăștia!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Val Vâlcu și Ștefan Mitroi au vorbit despre lupta dintre TVR și PRO TV, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Val Vâlcu l-a întrebat pe Ștefan Mitroi dacă a prins perioada în care TVR era în concurență cu PRO TV. Scriitorul și jurnalistul a oferit detalii incredibile despre lupta dintre televiziuni și despre surpriza oferită de PRO TV. 

"L-am prins, eram chiar la TVR", a spus Ștefan Mitroi, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Val Vâlcu: Cum a fost percepută atunci apariția PRO TV. TVR nu avea atunci concurență, să spunem cinstit. Antena 1 pe vremea aceea mai dădea un film seara, dar nu avea forța să lupte cu TVR. Deci TVR era singur. 

Ștefan Mitroi: Priveam cu un fel de îngâmfare, de superioritate: Eh, PRO TV...! Noi ne socoteam buricul Pământului televizistic. Într-un fel era adevărat, pentru că și PRO TV și celelalte televiziuni și-au luat niște meseriași din TVR, pentru că acolo a rămas multă vreme izvorul acestei profesii în România. 

Val Vâlcu: Erați dimineața, aveați matinalul și ei mizau pe acel "Te uiți și câștigi" cu Florin Călinescu. Matinalul în care arunca cu bani, sunai, te uitai, spuneai ce ai văzut și câștigătorul primea un milion parcă. Și arunca Florin Călinescu cu banii. Cum percepeați emisiunea aia?

Ștefan Mitroi: Nu prea mă uitam, pentru că avem în fiecare dimineață un invitat și nu exista pentru noi prompter și nu-mi notam întrebările. Purtam un dialog liber. Înainte de asta prezentam niște știri. Nu aveam timp să ne uităm ce făceau alții sau altul, de fapt, că doar PRO TV exista. Și era superioritatea de care vorbeam. Priveam și ziceam: "Nu au nicio șansă ăștia!"

"Ei, nu stau chiar așa lucrurile, s-a văzut după aceea. Nici eu nu mă mai uit la TVR acum!", a adăugat Ștefan Mitroi. 

Interviul a fost reluat în 5 mai 2021, cu ocazia zilei de naștere a jurnalistului și scriitorului Ștefan Mitroi. 

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel