Urmărește emisiunea live
Twitter ar putea fi amendată cu 250 de milioane de dolari. Au încălcat regulile privind datele personale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rețeaua Twitter este acuzată că a folosit greșit numerele de telefoane și adresele de e-mail ale utilizatorilor.

Twitter a anunțat că ar putea primi o amendă de 250 de milioane de dolari pentru încălcarea regulilor privind datele personale, informează skynews.  Gigantul social media a confirmat că a fost cercetat de Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite  (FTC) pentru că a folosit "din greșeală" datele personale ale utilizatorilor săi, mai exact numerele de telefoane și adresele de e-mail.

Conform unui proiect de plângere al FTC, între 2013 și 2019 Twitter a încălcat promisiunea făcută în anul 2011 de a nu induce în eroare utilizatorii cu privire la securitatea datelor lor, permițând utilizarea acestora de către agenții de publicitate pentru marketingul vizat. Astfel, datele personale ale oamenilor erau folosite pentru plasarea unor reclame țintite, ceea ce ar fi o încălcare gravă potrivit FTC.

Twitter a admis practica în luna octombrie a anului trecut, afirmând că a fost „din neglijență” și a catalogat-o drept „o eroare”.

Reprezentanții companiei au anunțat că au primit pe 28 iulie o plângere preliminară din partea Comisiei Federale pentru Comerț și că va constitui provizioane în valoare de 150 de milioane pentru acoperirea amenzii care ar putea ajunge până la 250 de milioane de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel