Ucidere din culpă în cazul bărbatului din Argeș, decedat după ce a fost evacuat dintr-un incendiu
Autor: Andreea Ditcov pe 16 apr, 14:55 | Justiție

Pixabay

Un bărbat a decedat după ce a fost evacuat de salvatori dintr-un incendiu. A fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă. 

Un dosar penal pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă a fost deschis în cazul bărbatului care a murit, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.Cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş."Urmare a evenimentului din 16 aprilie, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Cauza decesului va fi stabilită după necropsie

Primele cercetări în dosar au fost efectuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti."Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (...) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti", anunţase agentul şef adjunct Florian Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.El a adăugat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului, deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

Bărbatul avea mai multe medicamente la el

"Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (...). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (...) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti", a precizat Florian Popa.Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti."Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator", anunţase iniţial IPJ Argeş.Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul a izbucnit în bucătăria restaurantului. 

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri