Ucigașul deputatului britanic David Amess e fiul unui fost consilier guvernamental somalez
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
David Amess
David Amess
Tânărul de 25 de ani arestat pentru uciderea conservatorului David Amess este fiul unui fost consilier guvernamental somalez.

Cetăţeanul britanic cu origini somaleze în vârstă de 25 de ani arestat în baza legii antiterorism pentru uciderea deputatului David Amess este fiul unui fost consilier pentru relaţiile cu mass-media al unui ex-premier somalez, relatează Reuters.

Amess, în vârstă de 69 de ani, din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson, a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timp ce se întâlnea cu alegătorii din circumscripţia sa, într-o biserică din Leigh-on-Sea.

Poliția spune că atacatorul a acționat singur, iar numele său nu a fost divulgat



Poliţia susţine că a arestat un britanic de 25 de ani la locul atacului sub suspiciunea de crimă şi afirmă că se crede că acesta a acţionat singur. Numele suspectului nu a fost divulgat, dar poliţia s-a folosit de prerogative suplimentare în baza legii antiterorism pentru a-l reţine pe suspect până la 22 octombrie.

O sursă britanică apropiată de investigaţie a declarat că suspectul reţinut este Ali Harbi Ali, un cetăţean britanic.

Tatăl tânărului a făcut declarații pentru The Sunday Times

Harbi Ali Kullane, tatăl lui Ali Harbi Ali, a declarat pentru The Sunday Times că fiul său a fost arestat în legătură cu uciderea deputatului Amess. "În acest moment trecem printr-o situaţie oribilă şi fără precedent", a declarat Harbi Ali Kullane, fost consilier al lui Hassan Ali Khaire, ex-premier somalez, pentru Reuters într-un e-mail.

"Din cauza investigaţiei în stadiu incipient sunt obligat să nu vorbesc despre acest lucru", a mai spus Harbi Ali Kullane, care este fost director al departamentului pentru media şi comunicare al guvernului somalez.

Potrivit Reuters, poliţia britanică căuta duminică o adresă din nordul Londrei legată de Ali Harbi Ali.

Act terorist

Poliţia britanică a calificat drept act terorist uciderea deputatului conservator David Amess, înjunghiat vineri, eveniment ce redeschide în Marea Britanie dezbaterea cu privire la siguranţa aleşilor, informează AFP. 

'Primele elemente ale anchetei au dezvăluit o potenţială motivaţie legată de extremismul islamist', a declarat poliţia metropolitană într-un comunicat, în noaptea de vineri până sâmbătă. Parlamentarul în vârstă de 69 de ani, membru al Partidului Conservator al premierului Boris Johnson şi un susţinător înfocat al Brexitului, a fost înjunghiat cu multiple lovituri în jurul orei 11:00 GMT.

David Amess, care reprezenta în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în biserica metodistă din Leigh-on-Sea, la aproximativ 60 de mile est de Londra, în timpul unei întâlniri cu alegătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel