Ucraina ACUZĂ Belarusul: Au răspândit false speranțe
Autor: Ioan-Radu Gava pe 16 sep, 22:17 | Internațional

Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție

Pe lângă faptul că Belarusul și-a răcit relațiile cu țările vecine membre UE: Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, reprezentanții de la Minsk întâmpină tensiuni și cu vecinul din sud, partener tradițional, Ucraina.

Ucraina a acuzat Belarusul că a stârnit tensiunea asupra sutelor de pelerini evrei hasidici blocați la granița lor. Conform Administrției prezidențiale a Ucrainei, Belarusul răspândește false speranțe că pelerinii pot trece în contextul în care Ucraina și-a închis granițele străinilor pentru a limita COVID-19: „Solicităm autorităților din Belarus să nu mai creeze tensiuni suplimentare la granița cu țara noastră și să nu facă anunțuri încurajatoare, false, pentru pelerini, ceea ce le-ar putea da impresia că granița Ucrainei ar putea fi încă deschisă către străini."

Pelerinii încearcă să călătorească în orașul Uman din Ucraina, odată cu Anul Nou Evreiesc, pentru a aduce omagii la mormântul fondatorului unei mișcări hasidice.

Există deja Tensiuni între Kiev și Minsk

 

Relațiile dintre Ucraina și Belarus s-au înrăutățit după ce Ucraina s-a poziționat similar țărilor UE și a refuzat să recunoască realegerea președintelui Alexander Lukașenko, potrivit BBC.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri