Urmărește emisiunea live
Ucraina exlude orice ofensivă militară împotriva separatiștilor pro-ruși. "Va duce inevitabil la moartea unui număr mare de civili"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Ucraina a exclus orice ofensivă militară împotriva separatiștilor pro-ruși.

Ucraina a exclus vineri orice posibilitate de a lansa o ofensivă militară împotriva separatiştilor pro-ruşi în estul ţării, unde violenţele au crescut în ultimele săptămâni, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relatează AFP.

Eliberarea unor teritorii ocupate prin forţă va duce inevitabil la moartea unui număr mare de civili şi pierderi militare, ceea ce este inacceptabil pentru Ucraina'.', a declarat comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Rouslan Khomtchak.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Kievul de acţiuni provocatoare periculoase în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Kremlinul, potrivit Agerpres.

Washingtonul a afirmat că Moscova a comasat recent cele mai multe trupe la frontiera estică a Ucrainei de după 2014, an în care Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a început să-i susţină pe separatiştii din regiunea Donbas.

VEZI ȘI: Vladimir Putin, discuție telefonică cu Recep Tayyip Erdogan. Kievul a acuzat Ucraina de "acţiuni provocatoare periculoase"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel