Ucraina vrea interzicerea smartphone-urilor în școli. Elevii nu mai sunt atenți la ore
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Parlamentul Ucrainei dorește interzicerea smartphone-urilor în școli. Elevii pierd prea mult timp pe dispozitivele mobile.

Parlamentarii Ucraineni au înregistrat în Rada Supremă un proiect de lege prin care se prevede interzicerea în școli a smartphone-urilor sau a altor gadgeturi cu acces la Internet. Textul proiectului a fost publicat pe site-ul oficial al executivului de la Kiev în data de 16 octombrie 2020.

În nota explicativă a documentului se precizează că elevii nu ar trebui să petreacă timpul de studii pe dispozitivele mobile.

„Internetul oferă avantaje mari. Însă atunci când copiii folosesc telefoanelor în timpul recreație în viața lor apare probleme de comunicare cu colegii. În cazul gadget-urilor există o regulă: totul este bun, însă cu măsură”, se specifică în nota explicativă. De asemenea, autorul documentului este convins că interzicerea utilizării gadgeturilor cu acces la Internet va reduce cazurile de cyberbullying, denumit şi agresiune pe internet.

Mai mult decât atât, parlamentarii cer interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școală nu doar în cazul elevilor, ci și profesorilor, cu excepția dispozitivelor digitale care conțin și materiale educaționale. 

Aleșii poporului susțin că acest proiect de lege este necesar pentru a-i învăța pe copii să limiteze timpul petrecut pe rețelele sociale și jocurile online. Cu toate acestea, decizia finală privind interzicerea telefoanelor mobile va fi luată de conducerea școlii. Trebuie remarcat faptul că în Ucraina s-a mai încercat interzicerea utilizării smartphone-urilor în școli. O interdicție privind utilizarea telefoanelor mobile în unitățile de învățământ a fost luată în 2007. Cu toate acestea, în 2014 aceasta a fost anulată de Ministerul Educației și Științei al Ucrainei, informează Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel