UDMR, echilibrul din Guvernul Cîțu? Kelemen Hunor, prima declarație după negocieri: O responsabilitate uriașă
Autor: Florin Răvdan pe 18 dec 2020 / 19:39 | Partide politice

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat ce ministere va prelua UDMR în viitorul Guvern, dar şi ce îşi propune partidul său pentru următorii 4 ani. 

"Am avut discuţii principiale în ceea ce priveşte o coaliţie care va dura 4 ani de zile, o stabilitate parlamentară şi guvernamentală după 8 ani în care am avut 12 guverne. Sunt convins că în următorii ani vom reuşi să asigurăm atât investiţiile necesare pentru a creşte economia, vom reuşi să avem locuri de muncă în siguranţă, vom reuşi să investim în educaţie şi sănătate. În aceste condiţii, ne-am asumat să participăm la formarea majorităţii parlamentare şi, bineînţeles, să participăm la exercitarea atribuţiilor din minister. 

Ne vom asuma trei ministere. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un minister important în economia Guvernului, pentru că avem nevoie de a dezvolta toate localităţile în mod echilibrat, să reducem decalajele de dezvoltare. Este o responsabilitate uriaşă. 

Am luat şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru că dezvoltarea durabilă înseamnă să avem grijă de mediu, de ce am moştenit, de ce lăsăm copiiilor noştri. E un minister care va avea un cuvânt de spus în toate investiţiile. 

La final, Ministerul Tineretului şi Sportului, un minister foarte important, pentru că fără tineret nu există viitor şi fără sport nu se poate gândi o societate modernă. Vom avea proiecte, programe, politici publice, gândite atât pentru tineri cât şi pentru lumea sportului de performanţă", a declarat Kelemen Hunor după negocierile de la Vila Lac. 

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri