UDMR, mișcare la Bruxelles pentru reducerea urșilor din România. Marinescu, apel către Iohannis, Guvern, Parlament și Poliția Animalelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) face un apel către președintele Klaus Iohannis, Parlament, Guvern, Poliția Animalelor și Parchet având în vedere că UDMR presează Bruxelles-ul să fie de acord cu reducerea numărului urșilor din România.

Este vorba despre o petiție lansată în acest sens de UDMR, prin eurodeputatul Vincze Lorand, alături de președinții consiliilor județene Harghita, Mureș, Covasna și Brașov.

Senatorul Marius Marinescu a făcut precizări despre demersul controversat al eurodeputatului UDMR  de a reduce urgent numărul urșilor.

'De ce doresc reducerea urșilor prin împușcare? Domniile lor vorbesc că în Harghita există 2.000 de urși, este o minciună sfruntată! Ministerul Mediului nu a făcut o inventariere științifică. Urșii trebuie monitorizați, cipați, însă nu există așa ceva! În urmă cu câțiva ani, Tanczos Barna, actual ministru al Mediului, spunea că în România există aproximativ 10.000 de urși. Este o altă minciună pentru că nu s-a stabilit numărul lor printr-o inventariere. Oare de ce se declară un număr atât de mare de urși?! Ne gândim că persoanele care au fonduri de vânătoare au interes să declare un număr mai mare de animale sălbatice cu scopul de a obține o cotă mai extinsă de vânătoare. Ne întrebăm dacă nu cumva se fac jocurile pentru unii vânători prin trafic de influență.' a declarat Marinescu.

'Dacă acești politicieni (n.red semnatari ai petiției) ar fi de bună credință, ar cere Ministerului Mediului,condus  de Tanczos Barna, să oblige administratorii fondurilor de vânătoare să asigure hrana în păduri astfel încât urșii să nu mai coboare în localități. Iar dacă sunt prea mulți urși într-o anumită zonă, să îi reloce în alte areale! De exemplu, să îi reloce în Caraș-Severin, unde aproape că nu mai există această specie! Sau să îi vândă în străinătate, pentru că sunt ceruți în Ucraina, Franța sau Ungaria.' a precizat Marinescu.

'Faptul că cei doi politicieni insistă să ceară derogare de la Uniunea Europeană pentru a fi împușcați urșii nu face altceva decât să instige la uciderea în masă cu intenție! Induce ideea că ar fi prea mulți care ar ataca oamenii! Este total neadevărat! Animalele trebuie salvate prin metodele amintite mai sus! De asemenea, ne punem întrebarea dacă nu se încurajează contrabanda cu trofee de animale sălbatice. România a devenit un El Dorado al vânătorii, precum țările înapoiate! Din păcate, există ghizi specializați care îndrumă vânătorii veniți din străinătate să împuște cele mai frumoase exemplare de cerbi, urși carpatini, capre negre și alte animale ocrotite. În acest fel, s-a distrus și se distruge gena celor mai frumoase exemplare. Am ajuns să avem animale degenerate din această cauză.' a spus Marinescu.

'Facem un apel către președintele Klaus Iohannis, Parlament, Guvern, Parchet și către Poliția Animalelor, către domnul comisar șef Daniel Radu, să înceapă imediat o anchetă cu privire la faptul că politicienii respectivi instigă prin declarațiile și acțiunile lor la nerespectarea legii și la uciderea în masă a urșilor! Dacă inițiatorii petiției sunt de bună credință, să facă demersuri pentru absorbția de fonduri europene alocate României pentru reîmpădurirea a 1 milion de hectare de păduri defrișate în ultimii 31 de ani. Astfel s-ar crea un habitat pentru încă 3000 de urși având în vedere că un urs are nevoie de un areal de 300 de hectare. Este regretabil că atunci când defunctul politician Attila Verestoy distrugea flora și fauna, nu am cunoștință ca vreun politican maghiar să fi luat atitudine!', a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

'În 2020, la solicitarea FPAM, Curtea de Apel Constanța a anulat ordinul de împușcare a urșilor emis de Ministerul Mediului. Dacă ministrul Tanczos Barna, la presiunea vânătorilor, va emite un nou ordin criminal, FPAM îl va ataca în instanță.' a adăugat Marius Marinescu.

VEZI ȘI REGULI noi. Daniel Radu, șeful Poliției Animalelor: Ce trebuie să faci dacă vezi că un animal se află în pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel