UDMR nu va participa la şedinţa de învestire a Guvernului
Autor: Rodica Mitu pe 24 feb, 15:43 | Partide politice

Kelemen Hunor

UDMR nu va vota învestirea unui nou Guvern până când Curtea Constituțională nu va lua o decizie cu privire la ordonanţa de urgenţă ce reglementează măsurile pentru alegerile anticipate.

„Vom fi în sediul Parlamentului şi nu vom intra în sala de şedinţă pentru că noi considerăm că, până când nu se va clarifica la CCR legalitatea, constituţionalitatea OUG nr. 26 nu tebuie să ne grăbim, să votăm sau să respingem un guvern. Rămânem în continuare pentru alegeri anticipate. În condiţii de legalitate şi de constituţionalitate OUG este pe masa CCR şi trebuie să aşteptăm decizia Curţii. Avem un guvern interimar care are toate pârghiile necesare să administreze ţara şi dacă astăzi am respinge această listă propusă de premierul desemnat tot acest guvern interimar va fi în continuare la Palatul Victoria", a spus Kelemen Hunor, în Parlament.

Şedinţa de învestire a Guvernului Orban este programată pentru ora 16:00, însă CCR a admis, luni, că propunerea de premier în persoana lui Ludovic Orban este neconstituţională.

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri