UDMR pune condiții candidaților: 1 % din populația maghiară să semneze pentru ei
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
CRU a UDMR a aprobat, sâmbătă, propunerea care prevede ca persoanele care doresc să candideze la alegerile locale din acest an pentru CL sau CJ pe listele Uniunii să strângă în prealabil semnături din partea a 1% din populația maghiară din localitatea sau județul unde candidează.

Vicepreședintele UDMR pe administrație, Horvath Anna, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la ședința CRU, că semnăturile pot demonstra reprezentativitatea unui candidat în rândul comunității.

„Am adoptat o premieră în ceea ce privește alegerile locale. Cei care vor să candideze pe listele UDMR la alegerile locale pentru consiliul local și consiliul județean trebuie să adune semnături de susținere din partea a 1% din populația de etnie maghiară din localitatea sau județul unde candidează. În ceea ce privește candidații la funcția de primar și de președinte de Consiliul Județean a rămas prevederea ca aceștia să strângă semnăturile a 3% din locuitori. Aceste semnături înseamnă o formă de precampanie electorală care poate justifica reprezentativitatea persoanei care vrea să candideze și din care se vede susținerea sa în cadrul comunității”, a spus Horvath.

În cadrul ședinței CRU, deputatul Rozalia Biro a fost reales în funcția de președinte al acestui for, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel