UE, ajutor financiar pentru Republica Moldova. PMP: Noul Guvern de la Chișinău trebuie susținut în fața provocărilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
UE, ajutor financiar pentru Republica Moldova. PMP: Noul Guvern de la Chișinău trebuie susținut în fața provocărilor  /   Sursă foto: Facebook Maia Sandu
UE, ajutor financiar pentru Republica Moldova. PMP: Noul Guvern de la Chișinău trebuie susținut în fața provocărilor / Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Partidul Mișcarea Populară salută ajutorul nerambursabil pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova.

PMP a transmis un mesaj prin care salută ajutorul financiar pe care Uniunea Europeană l-a acordat Republicii Moldova:

„Republica Moldova primește de la UE un ajutor nerambursabil de 745 milioane de lei. Uniunea Europeană se ține de cuvânt și acordă acest sprijin financiar, ca o recunoaștere, a noii puteri democratice, instalate la Chișinău. Pe această cale, Republica Moldova face un pas necesar de apropiere de structurile UE, lăsând în spate, balastul influențelor nefaste venite din Est.

PMP salută decizia UE de a acorda un imbold financiar Republicii Moldova, care, dincolo de sume, semnificația este mult mai amplă. Odată cu formarea unui guvern democratic în fruntea țării, se deschid numeroase porți către lumea civilizată, către statul de drept și către lupta anticorupție. Sprijinul acordat de UE este direct legat de realizarea de reforme în instituțiile publice.

PMP consideră că Chișinăul are nevoie, mai mult, decât oricând, mai mult decât orice, de un puternic sprijin politic și strategic, în primul rând din partea României, avocatul Republicii Moldova la UE. Noul Guvern din Republica Moldova trebuie susținut în fața provocărilor ținând cont de puternica rezistență la schimbare a forțelor oligarhice și comuniste care lucrează la sabotarea democrației, dincolo de Prut.“, transmite Partidul Mișcarea Populară.

Diaconescu (PMP): „Voi fi un avocat al interesului Republicii Moldova”

Printr-un comunicat de presă, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a transmis că „în această dimineață, am avut o discuție foarte bună cu doamna Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.”

„M-a bucurat faptul că domnia sa și-a exprimat disponibilitatea de a avea un dialog pe teme de interes comun. Doamna Președinte și-a reiterat încrederea că Republica Modova va face pașii necesari pentru modernizarea atât de așteptată și va înregistra progrese majore pe drumul său european în cooperare strânsă cu România.”, a afirmat Cristian Diaconescu. 

„Maia Sandu este politicianul în jurul căruia Republica Moldova poate să își construiască un viitor mai bun. Președintele Republicii Moldova are forța politică, maturitatea și viziunea necesară pentru a imprima direcția corectă pro-europeană, pentru a face reformele necesare ce vor duce într-un final la un trai mai bun pentru cetățeni. Știm cu toții, că Maia Sandu este mai mult decât o ”prietenă a României” și reprezintă cel mai bun partener pe care poate să îl aibă țara noastră în Republica Moldova.”, mai arată comunicatul. 

În încheiere, președintele PMP a dezvăluit că, „în cadrul discuțiilor, am asigurat-o pe doamna Președinte de tot sprijinul politic al PMP, de faptul că îmi voi folosi toate cunoștințele și expertiza pe care le-am dobândit în cariera mea de diplomat și voi fi un avocat al interesului Republicii Moldova (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel