UE îi cere lui Biden să preia conducerea în lupta contra COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
UE îi cere lui Biden să preia conducerea în lupta contra COVID-19
UE îi cere lui Biden să preia conducerea în lupta contra COVID-19
Uniunea Europeană îi solicită noului președinte al Statelor Unite să preia conducerea în lupta contra COVID-19.

Lumea are nevoie de conducerea americană în lupta împotriva COVID-19, a declarat șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, îndemnând pe noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, să intensifice lupta împotriva coronavirus după ce administrația Trump a fost larg criticată pentru abordarea pandemiei.

„Lumea se va confrunta în acest an cu una dintre cele mai mari provocări pentru vaccinarea omenirii. Acest lucru va necesita multă solidaritate, multă cooperare și destul de multe resurse. Aceasta este prima criză globală în care conducerea americană a lipsit și lumea are nevoie de conducerea americană”, a declarat Borrell pentru Reuters.

Joe Biden e invitat în Europa

Într-o pandemie care a ucis aproape 400.000 de americani și a amenințat economia SUA, abordarea virusului de către președintele Donald Trump a fost criticată, slăbind orice răspuns internațional amplu. Întrebat ce primi pași ar putea face administrația Biden, Borrell a spus: „Să nu mai amenințe cu sancțiuni împotriva tuturor celor care fac parte din relația economică cu Iranul”.

Borrell, spaniol și veteran al politicii europene la 73 de ani, a declarat că îl va invita pe Joe Biden la secretarul de stat, Anthony Blinken, la o reuniune informală a miniștrilor de externe ai UE, în perioada 4-5 martie, la Lisabona, pentru a relua cooperarea după patru ani în care administrația Trump a încercat să se delimiteze de blocul comunitar, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel