UE în moarte cerebrală. Ursula von der Leyen NU se lasă!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel miercuri la europeni 'să lase prejudecăţile la o parte' şi să sprijine planul ei de relansare de 750 de miliarde de euro, în cadrul unui discurs susţinut la Bruxelles în faţa eurodeputaţilor, relatează AFP.

Acest plan este privit cu reticenţă de unele state membre - Olanda, Danemarca, Austria şi Suedia -, care preferă să susţină economia UE numai prin împrumuturi, şi nu prin subvenţii, în condiţiile în care şefa executivului comunitar propune ambele variante.

Politiciana germană le-a explicat aleşilor europeni că executivul comunitar intenţionează să adune 750 de miliarde de euro de euro în numele UE, total din care '500 de miliarde vor fi distribuite sub formă de subvenţii, 250 de miliarde - sub formă de împrumuturi către statele membre'.

Ea a adăugat însă că aceste subvenţii vor constitui 'o investiţie' pentru viitor, în priorităţile UE, respectiv 'întărirea pieţei interne, digitalizare (economiei), Pactul Ecologic European şi rezilienţă'.

'Necesitate urgentă şi excepţională'

'Este vorba despre o necesitate urgentă şi excepţională', a insistat Ursula von der Leyen. 'Să lăsăm la o parte prejudecăţile', a pledat ea. 'Este momentul Europei', a mai spus preşedinta CE, într-un moment în care 'divergenţele şi disparităţile se accentuează' pe continent.

'Criza pe care trebuie să o înfruntăm acum este enormă. Dar oportunitatea pentru Europa este şi ea enormă şi la fel şi responsabilitatea noastră, de a face ce trebuie în această situaţie', a mai spus Ursula von der Leyen în faţa eurodeputaţilor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel