UE își dorește ca certificatele de vaccinare să arate la fel în toate țările membre. Se va lucra la o formă standardizată
Autor: Doinița Manic pe 22 ian, 12:26 | Sanatate

Membrii Consiliului European au convenit să lucreze la o formă standardizată a certificatelor de vaccinare.

Membrii Consiliului European au convenit să lucreze la o formă standardizată a certificatelor de vaccinare, astfel încât acestea să arate la fel în toate țările membre, potrivit site-ului oficial al CE. Ulterior se va stabili cum vor fi folosite acestea, a declarat președintele Consiliului European Charles Michel, în cadrul ședinței de joi.

„Credem că ar trebui să putem fi de acord asupra unor elemente comune care să fie incluse în certificatele de vaccinare în scopuri medicale. Și într-o etapă ulterioară vom stabili în ce circumstanțe vor putea fi utilizate aceste certificate”, a declarat Charles Michel, președintele CE.

Liderii UE s-au reunit joi, în sistem de videoconferință, într-o ședință a Consiliului European pentru a discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19. Aceștia au împărtășit cele mai bune practici și au făcut schimb de opinii cu privire la testare, vaccinare și detectarea de noi variante ale virusului. Părerile privind necesitatea unor pașapoarte de vaccinare sunt împărțite printre liderii țărilor UE. Totuși, există o mare diferență între un certificat de vaccinare și un pașaport de vaccinare, cel din urmă făcând referire mai mult la posibilitatea de a călători în unele țări doar dacă ai fost vaccinat anti-COVID. Certificatul de vaccinare se referă mai mult la confirmarea faptului că ai fost vaccinat împotriva coronavirusului.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri