UE prelungește sancțiunile împotriva lui Aleksandr Lukașenko
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
UE prelungește sancțiunile împotriva lui Aleksandr Lukașenko
UE prelungește sancțiunile împotriva lui Aleksandr Lukașenko
Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva lui Lukașenko și pregătește noi măsuri.

Uniunea Europeană a anunţat joi decizia de a prelungi până la 28 februarie 2022 sancţiunile impuse împotriva preşedintelui nerecunoscut al Belarus Aleksandr Lukaşenko şi a unor membri ai regimului său implicaţi în reprimarea protestelor împotriva alegerilor prezidenţiale contestate de la 9 august.

Circa 88 de persoane, printre care şi Aleksandr Lukaşenko, şi şapte entităţi, au fost sancţionate cu o interdicţie de călătorie în UE şi o îngheţare a bunurilor aflate pe teritoriul blocului comunitar, potrivit Agerpres.

Aceste sancţiuni impuse în octombrie, noiembrie şi decembrie 2020 „le transmit actorilor politici şi economici din Belarus că acţiunile lor şi susţinerea lor faţă de regim trebuie să aibă un cost”, subliniază comunicatul publicat de Consiliul UE.

Măsurile l-au vizat pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko, pe fiul său, mai mulţi miniştri, înalţi funcţionari, şefi de întreprinderi şi de societăţi care susţin violenta reprimare a manifestaţiilor organizate împotriva fraudei electorale şi intimidarea jurnaliştilor în Belarus, precum şi responsabili pentru frauda electorală.

UE a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor prezidenţiale considerate drept „trucate”. Noi sancţiuni au fost anunţate în cursul reuniunii miniştrilor de externe ai UE de pe 22 februarie 2021, informează Ziarul de Gardă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel