UEFA 2020. Opt țări gazdă confirmă disputarea meciurilor cu spectatori
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Mai multe meciuri UEFA 2020 se vor disputa cu spectatori.

UEFA a anunțat vineri cele 8 țări care au confirmat organizarea cu spectatori pe stadioane a meciurilor de la EURO 2020. Acestea au confirmat capacitatea de ocupare a stadioanelor pe care le vor pune la dispoziție. Deciziile referitoare la jocurile din celelalte 4 orașe vor fi luate pe 19 aprilie, scrie Mediafax. 

Această confirmare are la bază previziunile unei îmbunătățiri a situației medicale din țările respective în lunile iunie și iulie 2021, fapt care se datorează unui anumit număr de factori, incluzând rata vaccinărilor, măsurile preconizate vizând redeschiderea economiei și, prin prisma intrării în sezonul cald, proiectata diminuare a răspândirii virusului.

Strategie de refacere națională

Mai multe țări gazdă au inclus deja EURO 2020 în ansamblul strategiei lor de refacere națională. Ca un element suplimentar, în cadrul planificării de ansamblu a UEFA EURO 2020, UEFA a conlucrat nemijlocit cu Organizația Mondială a Sănătății, adaptând mecanismul OMS de evaluare a riscului la realitatea EURO 2020 și la imperativele acestuia.

Sankt Petersburg a confirmat un nivel de ocupare de 50%, existând posibilitatea de a crește capacitatea până la finele lui aprilie 2021, în timp ce Budapesta tinde să permită accesul spectatorilor la capacitate maximă, având drept premisă îndeplinirea cu strictețe a rigorilor de acces în stadion.

Baku a confirmat un grad de ocupare de 50%, fanii echipelor participante având obligația de a prezenta rezultatul negativ al testului COVID-19 drept condiție esențială de a avea permisă intrarea în Azerbaidjan.

Capacitatea de pe stadioane

Amsterdam, București, Copenhaga și Glasgow au confirmat, la rândul lor, o capacitate de 25-33%. Primele trei orașe au păstrat deschisă opțiunea și posibilitatea de a spori, până la sfârșitul lunii în curs, gradul de ocupare, demers care depinde atât de evoluția programelor naționale de testare în masă, cât și de condițiile generale de sănătate în țările respective.

În fine, Londra a confirmat un grad de ocupare minim de 25% în cazul celor trei jocuri din faza grupelor și pentru optimea de finală, programate în capitala Marii Britanii, urmând să confirme, la începutul lui iunie 2021, cuantumul capacității în cazul semifinalelor și în cel al finalei.

Celelalte patru orașe-gazdă au primit termen-limită ziua de 19 aprilie 2021 pentru a furniza informații suplimentare referitoare la planurile lor. Decizii finale se vor lua, la acea dată, cu privire la organizarea meciurilor în cele patru orașe.

Mai multe informații în atenția posesorilor de bilete la meciuri programate în aceste patru orașe vor fi comunicate la momentul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel