UEFA a modificat sistemul de calificare la Campionatul European
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
UEFA a anunțat că a modificat sistemul de calificare la Campionatul European de tineret din 2021.

UEFA a modificat, miercuri, sistemul de calificare la Campionatul European de tineret din 2021, dar şi desfăşurarea turneului final găzduit de Ungaria şi Slovenia, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, scrie Agerpres. 

"Comitetul Executiv UEFA a decis miercuri, 17 iunie, să modifice sistemul de calificare la EURO de tineret din 2021. De asemenea, un nou format a fost aprobat în şedinţa C.Ex. a UEFA de azi, turneul final găzduit de Ungaria şi Slovenia urmând a fi împărţit în două: faza grupelor în martie 2021, iar rundele eliminatorii în mai-iunie 2021", se arată pe site-ul citat.

Preliminariile care se află în desfăşurare se vor disputa în septembrie, octombrie şi noiembrie 2020. Cele nouă câştigătoare ale grupelor, precum şi cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO. Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021.

Cine luptă pentru titlul european 



Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.

Iniţial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formaţii clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Echipa naţională de tineret a României ocupă locul secund în grupa a 8-a a preliminariilor. Campania de calificare a României U21 se va încheia acum în luna noiembrie 2020, pe teren propriu, contra Danemarcei, liderul actual al grupei. Partida trebuia să se dispute în luna martie, însă UEFA a reprogramat-o pentru noiembrie, la o dată ce urmează a fi stabilită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel