UEFA, avertisment pentru ţările care decid să încheie campionatele din proprie iniţiativă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
UEFA, ameninţare pentru belgieni: "Cine încheie campionatele din iniţiativă proprie riscă excluderea din cupele europene în sezonul următor".

UEFA nu a fost mulţumită de hotărârea luată de Liga Profesionistă de Fotbal din Belgia, care a anunţar joi, 2 aprilie, că actualul campionat nu se va mai relua. Belgienii au evoluat până acum 29 de etape din sezonul regulat, din 30 posibile. Apoi urma a doua parte a campionatului, compusă din play-off şi play-out. În urma acestei decizii, Club Brugge ar fi fost declarată campioana sezonului 2019-2020.

Aleksander Ceferi, preşedintele UEFA, a declarat că a trimis tuturor ligilor din Europa o scrisoare în care le-a recomandat să nu pună punct campioanelor interne.

"Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic"

„Nu cred că este corectă această decizie. Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic. Nu poţi cere ajutor şi apoi să hotărăşti singur ceea ce e mai comod pentru tine. Belgienii şi federaţiile care consideră asta trebuie să aibă în vedere că riscă excluderea din cupele europene de anul viitor", a spus Aleksander Ceferin, potrivit La Gazzetta dello Sport.

UEFA a trimis o scrisoare Ligii belgiene, pe care a anunţat-o de posibila excludere din cupele europene. Pe 15 aprilie Belgia trebuie să vină cu un răspuns final în legătură cu decizia de a încheia sau nu actualul sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel