UEFA, mesaj CLAR. EURO se ţine, la meciuri vor putea fi spectatori. La Bucureşti, patru partide
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
UEFA vine cu veşti foarte bune pentru fanii fotbalului. Sursa: Pixabay
UEFA vine cu veşti foarte bune pentru fanii fotbalului. Sursa: Pixabay
UEFA a anunţat că nu va mai avea loc nicio amânare a Campionatului European din această vară. 

"Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste şi scenarii pentru cel mai bun caz", a afirmat Daniel Koch, consilierul medical al UEFA. 

"Cred că va exista multă flexibilitate cel puţin până la sfârşitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multe flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situaţia s-a îmbunătăţit mult mai mult decât ne aşteptam", a spus Koch.

Meciuri cu spectatori 

Întrebat câţi spectatori ar putea primi stadioanele, Koch a răspuns: "Cred că mult mai mult decât ne imaginăm. În toamnă unele ţări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%.

Koch a indicat că UEFA analizează posibilitatea ca fanii să poată călători în diferite ţări ca să asiste la meciuri.

"Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situaţia şi care sunt cerinţele diferitelor ţări, dar sper că măcar unele călătorii vor fi posibile, fiindcă până la urmă nu călătoriile fac adevărata diferenţă.

Desigur, fiecare ţară a încercat să se protejeze, dar nu restricţiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor şi distanţarea socială. Suntem însă optimişti", a spus Koch, conform Digisport. 

Patru meciuri pe ARENA NAŢIONALĂ 

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel