Uite cât de ușor e să pui castraveți la murat, în așa fel încât să se păstreze bine peste iarnă
Autor: Rodica Mitu pe 20 sep, 12:01 | Retete

Foto Pexels

Află cât de ușor este să pui castraveți la murat, fără să se înmoaie și în așa fel încât să se păstreze bine peste iarnă.

Ingrediente

 

castraveți

hrean

boabe de muștar

boabe de piper

boabe de ienibahar

usturoi

crenguțe de vișin

semințe de mărar

oțet (cca 250 ml/8 L apă)

apă

sare (1 lingură la 1 L de apă)

Mod de preparare

Spală castraveții și pune-i într-un borcan mare de murături, fără a-i așeza într-un mod anume. Sub borcan pune patru furculițe, cu mânerul către borcan, pentru a preveni crăparea recipientului. Opărește-i cu o soluție de apă cu sare (1 lingură de sare de murături la 1 litru de apă). Pune celofan pe „gura” borcanului și leagă-l.

Când saramura din borcan s-a răcit, scurge-o înapoi în oala în care ai fiert-o inițial și mai dă-o o dată în clocot. Între timp, așează castraveții vertical în borcane de 3 L, punând și hrean, care împiedică înmuierea castraveților, boabe de muștar, boabe de piper, boabe enibahar și usturoi.

Deasupra așează crenguțe de vișin, pentru a ține castraveții în saramură, și semințele de mărar.

În saramură clocotită adaugă o cană (cca 250 ml) de oțet la fiecare 8 L de lichid, apoi opărește castraveții din nou cu această saramură, având borcanul așezat la fel, deasupra a patru furculițe/linguri/cuțite metalice, notează retetepractice.ro.

Așteaptă până când castraveții se răcesc complet, apoi mută-i la păstrare pentru iarnă.

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri