Uleiul de cocos, PERICULOS. Studiu alarmant
Autor: Sebastian Florea pe 22 ian, 14:37 | Sanatate

Uleiul de cocos crește riscul unor maladii, conform unui studiu recent.

Uleiul de cocos determină ridicarea nivelului de colesterol, lucru care contribuie la creșterea riscului de maladii cardiace, potrivit unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs și riscul de boli de inimă, potrivit pcrm.org, citat de Mediafax.

Autorii analizei, publicată în revista Circulation, au concluzionat că uleiul de cocos crește semnificativ nivelul de colesterol total, "bun" (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) și "rău" (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.

Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamațiilor, controlarea glicemiei și menținerea greutății corporale.

Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influențează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri