Ultimul focar de COVID-19 din China ar fi pornit de la o școală primară
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un nou focar de COVID-19 a izbucnit într-o școală primară din China. 

China a înregistrat o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, situație legată de o școală primară din provincia Fujian, scrie BBC. Rapoartele inițiale sugerează că sursa suspectată a focarului este tatăl unui student care a fost testat pozitiv la virusul SARS-CoV-2 pe 10 septembrie - 38 de zile după întoarcerea de la Singapore de pe 4 august. Orașul Putian din provincia Fujian - care găzduiește aproximativ trei milioane de locuitori - pare a fi unul dintre locurile cele mai afectate. 

Autoritățile din Fujian au dispus ca toți profesorii și studenții să fie testați în decurs de o săptămână, după ce au fost raportate peste 100 de cazuri în patru zile. Ultimul val vine la o lună după ce China a restrâns focarul de la Nanjing - este cel mai mare de la Wuhan.

Nu se știe unde s-a infectat

El a servit timp de 21 de zile în carantină, perioadă în care a făcut nouă teste de acid nucleic și serologice, toate fiind negative, se arată într-un raport publicat de ziarul Global Times.

Nu este clar dacă tatăl studentului s-ar fi putut infecta în străinătate - însă experții au pus la îndoială faptul că el este sursa suspectată a focarului, spunând Global Times că o perioadă de incubație atât de lungă este rară.

Aproximativ 99,7% din elevii români au început școala cu prezență fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari pot începe şcoala cu prezenţă fizică şi a subliniat importanţa vaccinării anti-COVID-19, scrie Agerpres. 

"Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii, dar în acelaşi timp trebuie să dovedim responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli acea protecţie sanitară care să ne poată permite să ţinem şcolile deschise o perioadă cât mai lungă, în aşa fel încât să nu mai avem acele pierderi pe care le-am înregistrat pe parcursul perioadei de criză sanitară", a spus ministrul Educaţiei la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Tehnologic "Carol I" din comuna Valea Doftanei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel