Un adolescent din Buzău, acuzat de furt și fugit de sub nasul polițișților, a fost prins cu focuri de armă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ polițist / Imagine de cocoparisienne de la Pixabay
Foto ilustrativ polițist / Imagine de cocoparisienne de la Pixabay
Un adolescent de 15 ani din Buzău a fugit de sub nasul polițiștilor, în drum spre arest. El a fost prins la câteva sute de metri distanță, după ce s-au tras mai multe focuri de armă. 

Arestarea adolescentului de 15 ani a fost dispusă vineri și, conform procedurii, băiatul a fost dus la spital pentru un control medical înainte de încarcerare. Era însoțit de doi polițiști când a ieșit de la secția de pediatrie a Spitalului Județean din Buzău. 

Ajuns în curte, băiatul a profitat de neatenția polițiștilor și a fugit de sub nasul lor, încătușat. 

Șeful UPU Buzău, Adrian Zoican, a declarat că 'după efectuarea consultului de specialitate, pacientul a fugit de sub escorta Poliției, părăsind ulterior curtea spitalului.'

Copilul de 15 ani a trecut în goană și pe lângă agenții de pază. Totuși, 'polițiștii au pornit în urmărirea lui, fiind prins imediat, context în care a fost necesară utilizarea armamentului din dotare pentru tragerea unor focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi rănite alte persoane', a explicat Cosmin Stanciu, IPJ Buzău. 

În cele din urmă, adolescentul a ajuns în arest. Băiatul acuzat de diverse furturi riscă acum o pedeapsă mai mare din cauza evadării. De asemenea, incidentul va fi cercetat de o comisie internă a IPJ Buzău, potrivit ȘtirileProTV.

Amintim că un caz similar a avut loc la sfârșitul lunii august. Atunci însă, polițiștii din Urziceni, Ialomița, au avut nevoie de trei zile pentru a-l prinde pe fugar, un tânăr de 18 ani care a sărit geamul sediului Poliției din municipiu. 

VEZI ȘI: Israelienii au prins doi palestinieni care au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate. Patru sunt încă liberi

Doi din cei şase palestinieni care au evadat dintr-o închisoare israeliană la începutul acestei săptămâni au fost capturaţi vineri seara în nordul Israelului, a informat poliţia într-un comunicat, notează agenţia France Presse, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii din zona de nord au capturat cu puţin timp în urmă doi dintre prizonierii evadaţi, în oraşul Nazaret (nordul Israelului)", a indicat poliţia israeliană fără a oferi mai multe detalii.

Forţele israeliene desfăşoară o vastă vânătoare de oameni după evadarea, luni, a şase palestinieni din închisoarea israeliană de înaltă securitate Gilboa (nord), printr-un tunel săpat sub o chiuvetă. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel