Un adolescent s-a electrocutat la Deva, după ce s-a urcat pe un vagon. Cazuri similare în țară
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un adolescent de 13 ani din Hunedoara s-a electrocutat, după ce s-a urcat pe un tren. 

Un copil de 13 ani s-a electrocutat, duminică seara, în gara Deva după ce s-ar fi urcat pe un vagon cisternă, în urma unui arc electric victima suferind arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, a informat ISU Hunedoara, citat de Agerpres. Incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112, iar pentru salvarea copilului a intervenit un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ).

"La faţa locului a fost găsit un copil de 13 ani, din Deva, care prezenta, la o primă evaluare, arsuri de gradele II, III şi IV pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. Pacientul era conştient, foarte agitat. A fost stabilizat la faţa locului şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ, Călin Dumitrescu.

Potrivit acestuia, în urma investigaţiilor medicale, copilul a fost intubat şi s-a decis transferarea lui cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti. 

Caz similar la Roman

În august, un adolescent s-a electrocutat după ce a urcat pe un vagon de tren pentru a face selfie. Incidentul s-a produs în orașul Roman, iar victima a fost transportată la spital, potrivit Mediafax.

ISU Neamț transmite că apelul la numărul unic de urgență 112 a fost făcut într-o zi de sâmbătă, la ora 20:15. Pompierii au fost anunțați că o persoană s-a urcat pe un vagon de marfă din gara Roman și a fost electrocutată. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman.

În data de 8 august, două adolescente au avut aceeași soartă

Două adolescente în vârstă de 14, respectiv 15 ani, au suferit arsuri după ce s-au urcat pe un tren de marfă, garat în staţia Roman, scrie Agerpres.  O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

„Până la sosirea forţelor de intervenţie, adolescentele au fost degajate de pe trenul de marfă pe care se aflau. Toate cele trei persoane sunt asistate de către echipajele medicale aflate la faţa locului, două dintre acestea prezentând arsuri. Cele trei fete sunt conştiente şi cooperante. O adolescentă de 15 ani prezintă arsuri la membrele drepte (superior şi inferior), fiind asistată de către echipajul SAJ, o adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, iar a treia persoană de 13 ani nu prezintă arsuri sau alte efecte", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel