Un album cu piese neînregistrate până în prezent ale regretatei Doris Day va fi lansat în luna noiembrie
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un album pe care au fost reunite melodii considerate pierdute interpretate de Doris Day, înregistrate în anii '40, va fi lansat de un bărbat care a fost îngrijit în copilărie de actriţa şi cântăreaţa americană, înainte ca aceasta să devină celebră, relatează luni Press Association, citează Agerpres.

Les Brown Jr, fiul fostului lider al orchestrei cu care cânta Doris Day, a compilat mai multe înregistrări, realizate alături de tatăl său şi difuzate la radio, dar care nu fuseseră incluse pe un disc.

Rezultatul, un album intitulat Doris Day, With Love, va fi lansat în luna noiembrie, la aproape 80 de ani de la înregistrarea lor.

Cunoscuta cântăreaţă şi protagonista unor cunoscute pelicule hollywoodiene din anii '50-'60, precum Calamity Jane, a murit în luna mai, la vârsta de 97 de ani, în locuinţa ei din Carmel Valley, California, în urma unei forme grave de pneumonie.

Născută în aprilie 1922 cu numele Mary Ann Von Kappelhoff, Doris Day a devenit celebră graţie interpretării melodiei "Que Sera, Sera" într-un film clasic regizat de Alfred Hitchcock, "The Man Who Knew Too Much" (1956). Acel single, semnat de Jay Livingston şi Ray Evans, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original.

Foarte apreciată de public, Doris Day a jucat în aproape 40 de filme în anii 1950 şi 1960, abordând toate genurile cinematografice, dar excelând în special în comedii şi musical-uri.

A înregistrat 20 de albume muzicale şi a lăsat în urmă numeroase melodii care nu au fost niciodată lansate oficial.

Doris Day a cunoscut succesul în domeniul muzical după ce s-a alăturat muzicianului american de jazz Les Brown Sr şi orchestrei sale, His Band of Renown.

Cântăreaţa şi actriţa l-a îngrijit pe fiul lui Les Brown Sr, Les Brown Jr, când acesta era mic. În anii '40, când orchestra tatei cânta în săli de cinematograf, în pauza dintre filme, eu mă aflam în spatele scenei. După ce Doris îşi încheia partea din spectacol, venea în spatele scenei, în cabina sa, unde se juca şi avea grijă de mine cât timp tata era cu orchestra, a povestit Les Brown Jr pentru Press Association.

Îi era o frică teribilă de scenă. Nu o deranja prea mult când orchestra cânta în săli de dans, dar spectacolele pe scenă o înspăimântau şi din această cauză îi plăcea să aibă ceva de făcut care să îi distragă atenţia, adică să aibă grijă de mine, a adăugat urmaşului celebrului muzician de jazz.

La vreme aceeaa, desigur, o cunoşteam drept prietena magnifică a tatălui meu, dar faptul că am putut orchestra albumul Doris Day, With Love este un vis devenit realitate, un ultim dar pentru toţi fanii ei, a mai spus Les Brown Jr.

Albumul va fi lansat pe data 29 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel