Un an de pandemie COVID. Nelu Tătaru, mărturisiri: Au fost momente dificile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Astăzi se împlinește un an de la începutul pandemiei de coronavirus în țara noastră. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre cele mai dificile momente.

La un an de la debutul pandemiei COVID în țara noastră, aproximativ 800.000 de persoane s-au îmbolnăvit cu virusul Sars-Cov-2, iar peste 20.000 de români și-au pierdut viața. Bilanțul este unul sumbru, dar Nelu Tătaru susține că dacă autoritățile nu luau măsuri sanitare la timp, numărul celor răpuși de COVID-19 ar fi fost și mai mare.

"În 23 ianuarie, văzând ce se întâmplă în China, în Asia de Sud-Est și Italia, pregăteam o prima linie de apărare. Cazul 0 a fost un contact al unui caz de import. Vorbim despre acel tânăr din Gorj pe l-am adus la Institutul Matei Balș din Capitală atunci când am aflat că este infectat cu COVID-19. Atunci am elaborat și un plan în trei scenarii. Spuneam că între 1-10 cazuri de COVID confirmate vor merge la Balș (...), însă doar primele 3 cazuri de coronavirus din România au mers la Balș, din 10 câte ne gândeam inițial, restul le-am trimis la Timișoara (...) Am anunțat atunci cu ministrul Costache (Victor Costache - n.r.) că am intrat în Scenariul 1.

Suceava a fost un moment dificil. Carantinarea Sucevei a fost un moment dificil. Cele două luni de stare de urgență au fost momente dificile. Le mulțumesc românilor că au înțeles aceste măsuri. Neimpunerea acesteia (stării de urgență - n.r.) ar fi dus la momente mult mai grave decât Italia și Marea Britanie.", a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel