Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Terra. Adrian Sonka atenționează că nu e un eveniment singular
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Adrian Sonka, astronom și coordonator al Observatorului „Vasile Urseanu“ din București, a vorbit despre asteroidul care mâine, 1 iunie 2021, va trece pe lângă Pământ.

NASA a avertizat că Pământul va avea, în zilele următoare, întâlniri relativ apropiate cu asteroizi. Prima dintre aceste roci va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie.

„Asteroidul potenţial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”, a transmis NASA.

Asteroidul, numit 2021 KT1, ar fi la 4,5 milioane de mile distanţă de planeta noastră. Deşi acest lucru poate părea departe, NASA consideră că orice asteroid aflat la 4,6 milioane de mile de Pământ şi mai mare de 150 de metri este potenţial periculos. NASA nu a spus că va lovi direct Pământul, potrivit TheWeek.

De asemenea, asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ zilele acestea şi se aşteaptă să fie la fel de mari ca o casă obişnuită sau un avion. În total, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă Terra în următoarele zile (citește continuarea AICI).

Adrian Sonka a vorbit despre acest subiect

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Adrian Sonka, astronom și coordonator al Observatorului „Vasile Urseanu“ din București, a comentat apropierea dintre corpul ceresc și planeta noastră:

„Asteroidul aceste este observat de 37 de zile, de când a fost descoperit. Mereu am măsurat poziția lui și am observat că o să treacă pe lângă Pământ, dar departe, la 7 milioane de km depărtare de Terra, de 20 de ori mai departe de cât este Luna, mâine. Acum, acesta e la aproximativ 8 milioane de kilometri, se apropie de sistemul Pământ-Lună, dar va trece pe lângă și, din fericire, nu se va mai apropia de Terra în următorii 120 de ani.

Acesta e considerat un obiect mare care ar produce destul de multe pagube dacă ar cădea pe Pământ, însă în fiecare zi avem asteroizi mai mici care trec pe lângă planeta noastră. Noi îi considerăm potențial periculoși pentru că trebuie să îi observăm mereu, ei se atrag unul pe altul, trec pe lângă alte planete și orbitele lor se schimbă în timp. Totuși, cei de acum u se vor ciocni de Terra. Toți cei 20.000 de asteroizi descoperiți care vor trece prin zonă nu vor veni foarte aproape și nu se vor ciocni cu Pământul“, a concluzionat astronomul Adrian Sonka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel