Un avion Boeing a LOVIT un urs, în timp ce ateriza - FOTO
Autor: Darius Muresan pe 21 noi, 14:51 | Internațional

Un avion a lovit și a ucis un urs brun, sâmbătă, în timp ce ateriza pe aeroportul Yakutat din statul american Alaska. Motorul din stânga avionului de pasageri Alaska Airlines a fost avariat. 

Zborul 66 al Alaska Airlines era pe punctul de a ateriza când echipajul a văzut doi urși trecând pe pistă, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

„Botul avionului a ratat cei doi urși, însă căpitanul a simțit un impact pe partea stângă a aeronavei, după ce animalele au trecut pe sub avion”, arată comunicatul celor de la Alaska Airlines. Apoi, când duceau avionul Boeing 737-000 la locul în care trebuia să fie parcat, piloții au observat un urs care se afla la câțiva metri de centrul pistei.

Capota motorului de pe partea stângă a fost avariată, în urma coliziunii, însă niciunul dintre cele șase pasageri ai aeronavei nu au fost răniți.

După ce au fost informați de cele întâmplate, reprezentanții aeroportului care se ocupă de mentenanță au mutat cadavrul ursului într-un depozit, potrivit lui Sam Dapcevich, ofițer de informare publică al Departamentului de Transporturi și Facilități Publice din Alaska, scrie CNN

Fotograful și biologul local Robert Johnson s-a declarat surprins de incident.

“A fost o întâmplare neobișnuită. De fapt, o premieră în Alaska”, a declarat, pentru CNN, Johnson.

 

Bear killed by Alaska Airlines plane, cub savedThe events occurred in Yakutat, Alaska, the aircraft, a Boeing 737-700 hit and killed with one of its engines the mother bear, who was trying to cross the airport with her baby, about 2 years old. pic.twitter.com/roG4fI7Dpw

— Moises Lopez (@chapoisat) November 17, 2020

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri