Un avion F-16 a PIERDUT piese în zbor în timpul unui exercițiu
Autor: Andreea Ditcov pe 13 iul, 17:11 | Eveniment

Pixabay

Un avion de vânătoare F-16 a pierdut mai multe piese în timpul zborului, în timp ce efectua un exercițiu. 

Mai multe piese ale unui avion de vânătoare de tip F-16 s-au desprins în timpul zborului, iar pilotul aeronavei a cerut să se întoarcă la bază. Incidentul a avut loc în județul Galați, la unul dintre poligoanele armatei, transmite Digi24. 

Piloții militari se aflau în zonă pentru un exercițiu militar, în care simulau atacul unei ținte care se afla la sol. Aeronava F-16 a lansat o bombă de antrenament către ținta de la sol, moment în care din avion s-au desprins mai multe piese importante. Este vorba despre un rezervor extern, dar și despre o grindă aflată pe partea dreaptă, ambele căzând la sol. 

După ce a sesizat problema, pilotul a cerut imediat să se întoarcă la bază, cererea fiindu-i aprobată. Avionul de vânătoare F-16 a aterizat fără probleme, iar pilotul nu a fost rănit.

MApN a transmis, conform Digi24, că avionul va fi folosit în continuare după ce va fi reparat, iar piesele lipsă vor fi înlocuite. 

Probleme la motor

Armata Română a fost informată de posibilitatea unor probleme la motoarele avioanelor F16, după ce Belgia a decis să le ţină la sol până la rezolvarea defecţiunilor. Belgia a luat această decizie după ce mai multe componente ale motoarelor acestor avioane au luat foc în timpul zborului. Toate ţările în dotarea cărora se află aceste avioane au fost informate de defecţiune. 

„Concomitent cu ancheta, toți partenerii Forțelor Aeriene Europene Participante (o comunitate a țărilor europene care au F-16 în dotare) și constructorii au fost informați. Constructorul motorului Pratt &Whitney, producătorul de avioane Lockheed Martin și US Air force au indicat, pe baza acestor informații, că ar trebui luate imediat măsuri corective asupra motoarelor afectate, O anchetă este în desfășurare pentru a stabili dacă și alte țări au întâlnit aceeași problemă”, a informat aviația militară belgiană. 

Problema nu a fost identificată la aparatele din România

Colonelul Ionuț Neamu, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Române (FAR), a declarat pentru Digi24.ro că FAR a fost informată de problema apărută la avioanele F-16 din Belgia dar că ea nu a fost identificată și la aparatele din România.

Astfel, avioanele F16 din dotarea Armatei Române zboară în continuare fără probleme. 

Eveniment Vezi toate articolele
Crossuri parteneri