Un bărbat ar fi avut o avere de peste 200 de MILIOANE de dolari dacă nu ar fi uitat PAROLA contului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat ar fi avut o avere de peste 200 de MILIOANE de dolari dacă nu ar fi uitat PAROLA contului  / Foto: Pixabay
Un bărbat ar fi avut o avere de peste 200 de MILIOANE de dolari dacă nu ar fi uitat PAROLA contului / Foto: Pixabay
Un bărbat a făcut o avere de peste 200 de milioane de dolari, dar a uitat parola contului. 

Un bărbat din San Francisco a investit, în urmă cu câțiva ani, în Bitcoin, moneda virtuală care acum valorează peste 32.000 de dolari pe unitate. A strâns o sumă impresionantă. Deși are în cont milioane de dolari nu poate accesa banii deoarece a uitat parola, scrie The Mirror

Stefan Thomas a cumpărat 7.000 de Bitcoin în anul 2011. A salvat parola în trei locuri, ba chiar a scris-o pe o hârtie. A pierdut-o, iar singura modalitate de a accesa banii a rămas un hard disk. Astăzi, valoarea totală a investiției ar ajunge la peste 200 de milioane de dolari. Americanul salvase parola pe un hard disk vechi, care permite introducerea parolei greșite de cel mult 10 ori. A consumat deja 8 dintre încercări, iar dacă nu își amintește parola, riscă să rămână cu contul blocat și fără bani. Deoarece Bitcoin este o criptomonedă anonimă, singura modalitate de accesare este cu parola stabilită de cumpărător. Hard disk-ul protejat cu parolă cunoscută sub numele de IronKey este atât de avansat încât nici măcar cei care l-au creat nu îl pot sparge, scrie Fool.com

„Idiot complet”

Astfel, Stefan Thomas a spus că intenționează să pună IronKey într-o instalație sigură până când se va găsi o modalitate mai bună de a-l sparge. Vorbind despre pierderea averii la începutul acestui an, Thomas a spus că se simte ca un „idiot complet” după ce a uitat parola bogăției sale.

"Eram absolut disperat. Nu puteam dormi nopți. Am suferit chiar și de depresie. Dar mult mai rău decât pierderea banilor a fost auto-reproșul meu: pur și simplu nu-mi venea să cred că am pierdut ceva atât de important. M-am simțit ca un idiot complet, stima de sine era la pământ.", a spus el pentru Berliner Zeitung.

El este doar unul dintre numeroșii comercianți de Bitcoin care și-au văzut averile dispărând de la lansarea cripto. Și-au uitat parolele, iar banii au devenit inaccesibili. Acest lucru s-a întâmplat și probabil din cauza faptului că la începuturi Bitcoin valora foarte puțin și probabil că deși sperau, nu și-au imaginat cu adevărat că investițiile lor ar putea ajunge la un moment dat averi de milioane de dolari. La acest moment, din același motiv, sunt inaccesibili peste 100 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel