Urmărește emisiunea live
Un bărbat, arestat după ce a sunat de 27.000 de ori la poliţie şi jandarmerie într-o lună
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un bărbat a fost arestat după ce a sunat de 27.000 de ori la poliţie şi jandarmerie.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost arestat în apropiere de Lyon, estul Franţei, sub suspiciunea că ar fi hărţuit membri ai poliţiei şi ai jandarmeriei, în special femei, cu aproximativ 27.000 de apeluri telefonice efectuate între aprilie şi mai, a informat vineri poliţia, relatează Agerpres, citând  AFP.

"Foarte cunoscut" justiţiei "pentru fapte similare", individul a fost localizat într-un hotel de la periferia oraşului Lyon, unde a fost arestat miercuri dimineaţă.

Între 7 aprilie şi 18 mai, bărbatul ar fi apelat 14 servicii ale poliţiei sau jandarmeriei de pe teritoriul naţional, făcând în special "observaţii de natură sexuală funcţionarelor şi uneori rostind insulte". În total, 34 de victime au fost identificate în cadrul procedurilor.

O expertiză psihiatrică a suspectului efectuată în timpul custodiei sale arată că bărbatul avea discernământ în momentul comiterii faptelor. Bărbatul, care şi-a recunoscut faptele însă nu a fost în măsură să le explice, urma să fie adus vineri în faţa parchetului din Lyon pentru a fi trimis în judecată.

VEZI ȘI: Un bărbat a mâncat la restaurant după miezul nopții și apoi a sunat la 112 să reclame că e deschis

Românii, mai responsabili atunci când sună la 112

Românii par mai responsabili atunci când sună la 112, potrivit unui raport al STS. Anul trecut apelurile non-urgente au fost în scădere cu 18,31% în comparație cu perioada similară din 2019. Peste jumătate dintre apelurile de urgență au fost transferate către Ambulanță. În 2020, cetățenii din zona București-Ilfov au apelat cu cea mare responsabilitate Serviciul de urgență 112, aproape 64,89% din totalul apelurilor reprezentând urgențe reale pentru care s-au alertat agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie).

Sunt însă și județe unde ponderea apelurilor non-urgente anul trecut a fost foarte ridicată: Gorj (65,90%), Harghita (64,21%) și Mureș (61,49%). 

VEZI ȘI: Românii, mai responsabili atunci când sună la 112. STS: Au scăzut apelurile non-urgente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel